Mmm.. Squash med kjøttfyll og ovnsbakte cherrytomater! Det høres godt ut, og er supergodt! Noah likte det kjempegodt! Men det hjelper ikke at Noah liker det, hvis ikke du liker det. Så jeg håper du også liker maten. Vi likte den i allefall ;)
Kos deg ♥
Ingredienser ( 4 personer )
- 1 pose Gran Biraghi (italiensk ost)
- 1 pakke cherrytomater
- 1 boks knuste tomater (400 g)
- 1 hvitløk
- 2 squash
- 600 g tapasdeig
- 1 pakke økologisk couscous (eller ris, potetbåter….hva du ønsker)
- Olivenolje
- Olje
- Pepper
- Salt
- Vann
Slik gjør du:
- Først kan du sette stekeovnen på 220 grader.
- Så kan du koke opp 5 dl vann i en kjele med 1/4 ts salt. Når vannet koker tilsetter du 1 pk couscous. Rør godt om, skru av varmen og ta på lokk. La couscousen stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør inn 2 ss olivenolje rett før servering.
- Nå kan du skrelle og finhakke 1 stk rødløk, og skrelle og presse 3 stk hvitløksfedd.
- Nå skal du lage kjøttfyllet: Stek 1 pk tapasdeig på middelshøy varme i litt olje, til den er gylden i fargen. Tilsett rødløk, hvitløk og 1 boks knuste tomater. La kjøttfyllet småkoke i ca. 5 minutter. Så kan du jo smake den til med litt salt og pepper.
- Nå kan du dele de to squashene på langs… Husk å skrape ut det meste av innmaten i squashen. Ha innmaten i kjøttsausen , og kok i et lite minutt. Nå kan du legge de halve squashene i en ildfast form.
- Fordel kjøttsausen i de halve squashene , og strø over 1 pakke Grand Biraghi. Ha 1 pk cherrytomater i den ildfaste formen med squashen og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Hvis du ikke får plass til all kjøttsausen i squashene, kan du bare la resten koke på lav varme. Serveres da ved siden av.
- Kos deg!
Denne oppskriften er fra Adams Matkasse.
Comments are closed.