Nå har jeg begynt å lage spennende mat i matboksene til familien min.. Det er gøy! Så i dag, lagde jeg deilige horn! Smakte selvfølgelig på de nybakte til kvelds! Liker du horn? Det er bra!.. Så da er det bare å begynne å bake. Dette blir ca. 15-20 horn ….. Jeg tok noen uten fyll. Smaker jo deilig med annet pålegg også;)
Kos deg! ♥
Ingredienser ( 6 personer )
- 5 dl helmelk
- 1 pakke fersk gjær
- 1.5 ts salt
- 150 g meierismør
- 1.5 l hvetemel
- 225 g baconstekt i biter
- 225 g revet ost
- 1 egg til pensling
Slik gjør du
- Stek baconterningene.
- Ha hvetemel og salt i en bolle.
Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Smuldre gjæren i melken og rør den med en gaffel til den blir jevn. - Hell blandingen i melet og elt godt med hendene til deigen ser fin ut.
-
La deigen heve på et lunt sted i 40 minutter.
Ha deigen ut på en benk (hvis deigen er klissete, bruk litt mel). Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i ca. 8-10 pizzatrekanter. - Legg stekt bacon og ost på den tykkeste enden av hvert «pizzastykke». Rull sammen til horn og legg 8-10 stykker på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 35 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
Jeg har funnet inspirasjon på Godt.no !!!
Comments are closed.