Nammm…. Jeg elsker asiatisk mat! Gjør du? Vel , så bra! For da vil du elske denne retten! Spør du meg er navnet dødskult…. For det høres så kult ut. Eller det syns jeg i alle fall.. Men denne gangen fikk jeg hjelp med retten, for jeg var syk og orket ikke så veldig mye.
Kos deg! ♥
Ingredienser ( 4 personer )
- 700 g kyllingfilet eller lårfilet
- 2 dl gresk yoghurt naturell
- 2 ts ingefær fersk, revet
- 1 ts hvitløk revet
- 2ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ts sitronsaft
- 1 ss olje nøytral smak
- 3 ss smør smeltet
- litt salt
- litt koriander, frisk
Saus
- 1 ts hvitløk, revet
- 1.5 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 ss ingefær fersk, revet
- 1 stk grønn chili, renset og finhakket
- 2 ts chilipulver eller paprikapulver
- 1 stk kanelstang
- 2 ts honning
- 2 ts sitronsaft
- 50 g smør
- 1 dl fløte
- litt malt kardemomme
Slik gjør du
- Først kan du dele kyllingen i grove biter. Bland kyllingen sammen med yoghurten, ingefæren, hvitløken, garam masalaen, gurkemeien, chilipulveret og sitronsaften til en deilig kylling marinade.
- Nå kan du blande kyllingbitene med marinaden og la det stå og marinere i minst fire timer ( helst natten over. )
Etter det kan du varme ovnen til ca. 220 grader. Dekk et stort stekebrett med bakepapir og fordel kyllingbitene utover brettet. - Pensle stykkene med olje og krydre med salt. ( Du bestemmer hvor mye. )
Snu stykkene etter ca. 10 minutter og stek videre i omtrent ca. fem minutter. Så kan du pensle den stekte kyllingen med smeltet smør. - Strø over litt kardemomme. Varm en kasserolle og fres kardemommefrøene (eller malt kardemomme) og hvitløk i halvparten av smøret til det dufter DEILIG.
Tilsett tomatene og la det småputre over middels varme i 5-10 minutter. (Kjør gjerne tomatsausen helt glatt i en hurtigmikser og gni sausen gjennom en stor sikt ) ( <– Bare frivilig ) - Smelt resten av smøret i kjelen. Tilsett ingefæren, chilien, chilipulveret og kanelstangen. Fres krydderiene et bitte lite minutt under omrøring.
- Ha i tomatsausen, kyllingbitene og honning. La det småputre i ca. 10 minutter. Tilsett fløte , og smak deg til med sitronsaft og salt. Dryss gjerne over finhakket frisk koriander. Bon appètit ! ♥
Comments are closed.